Lögner ledde till svenskt moraliskt nederlag i Malmö

Harel Levy i Israels Davis Cuplag.
Harel Levy i Israels Davis Cuplag.

Igår kväll förlorade Sverige Davis Cup-matchen mot Israel i Baltiska Hallen i Malmö. Det idrottsliga nederlaget på tennisplanen är dock ingenting mot det moraliska nederlag Sverige lidit i och med den senaste tidens skamliga händelser, som bl.a. omgärdat tennismatchen. Lögnerna som bidragit till hatet och våldet innebär nu att Internationella Tennisförbundet överväger att förbjuda Malmö att organisera liknande tävlingar i framtiden. Läs om våldet, hatet och lögnfloran nedan, och se videoklippet om vad som skanderades av de ”fredliga” demonstranterna.

Det som i massmedier skymtar förbi som alldagliga notiser och nyhetsinslag, och som många säkert bläddrar förbi eller blankt struntar i, visar på ett samhälle med allvarliga problem.

Polisens brist på agerande har visat sig tydlig i Malmö. En fredlig proisraelisk demonstration attackerades av en aggressiv mobb, som kastade flaskor, sköt raketer och ropade ”Hitler! Hitler!”. Polisen valde då att köra iväg de proisraeliska demonstranterna, trots att de hade demonstrationstillstånd.

I lördags gick mobben återigen till attack, med både gatstenar och slangbomber, så att en polisman tvingades dra vapen. Polisledningens förhållningsorder ledde till att en polisman satt kvar i sin bil samtidigt som en huligan stod på bilens tak och sparkade sönder blåljusen. Det är samma tecken på kapitulation som tillämpats alltsedan förstörelseorgien i samband med European Social Forum i Malmö i september.

Antisemitismen fanns representerad redan på European Social Forum, där bl.a. Ilmar Reepalu avlade ett besök. I lördagens demonstration anslöt sig även nazisterna. Vänsterpartiets Lars Ohly, som nyligen talat ut om en antisemitisk blogg som var en av hans favoriter, infann sig också. Och det muslimska inslaget i demonstrationen var öppet judehatiskt, som framgår av videon nedan:

Här skanderas en gammal muslimsk ramsa, som ofta begagnats vid attacker på judar och under demonstrationer:

Khaybar Khaybar ya Yahoud, jaish Muhammad saufa ya‘ud
[Khaybar, Khaybar, o judar, Muhammeds armé skall återvända]

Khaybar, i dagens Saudiarabien, var platsen för en av de tidigaste muslimska massakrerna på judar år 628.

Lögnerna har haglat genomgående, inte minst i medierapporteringens rubriker. Under demonstrationsdagen kunde man i DN konstatera att ”Demonstrationen har spårat ur” och att ”Huliganer angrep avspärrningarna”, och både SVT och Sydsvenskan postade våldsamma videoinslag. Men på kvällen sammanfattades dagen i DN med rubriken ”Lugn demonstration i Malmö”, ackompanjerat av en stor bild på ett gulligt barn som skakar hand med polisen. Sovjetiska Pravda hade inte kunnat göra det bättre.

Beslutet att spela inför tomma läktare omgavs av en arsenal av osanningar från stadens politiska ledning. Officiellt angavs att beslutet togs av säkerhetsskäl, vilket var osant. Lögnen spreds okritiskt vidare av SVT, trots att polisen uppgivit att det inte fanns några säkerhetsskäl att porta publiken. Vice ordföranden i Malmös fritidsnämnd, Carlos Gonzáles Ramos (V) motiverade beslutet med att Israel, ”enligt hans uppfattning”, hade begått folkmord i Gaza. En ”uppfattning” som också den är en ren lögn.

Ilmar Reepalu (S), kommunalråd i Malmö, ville inte att matchen skulle spelas överhuvudtaget. Han skrev i Sydsvenskan att ”över 400 barn har mördats av Israels krigsmaskin”. Det är lögn baserad på ”statistik” från Hamas. Den brittiske översten Richard Kemp intygade att ingen armé någonsin gått så långt i sina ansträngningar att skydda civila, som den israeliska (se svensktextat videoklipp). Vet Reepalu något som den fd. befälhavaren för de brittiska styrkorna i Afghanistan inte vet? Reepalu fortsätter:

På Gazaremsan hittar Amnestys utredare spår av vit fosfor överallt – i skolor, bostadshus, sjukhus och FN-byggnader. De vämjeliga fosforbitarna borrar sig in i köttet och varenda smula måste grävas ut av en kirurg, annars bränner de sig in genom kroppen, hjärnan eller hjärtat kokar, barnet dör.

Lögn igen. Röda Korset uppgav att man inte hade några skäl att tro att vit fosfor använts för något annat ändamål än det tillåtna, nämligen att skapa rök eller lysa upp. Intressant nog säger även den numera världsberömde norske läkaren Mads Gilbert i Vetenskapsmagasinet (24:30 in i programmet) att de inte såg en enda skada som skulle kunna misstänkas vara orsakad av vit fosfor. 

I radions Studio Ett blev Reepalu rasande när Jan Björklund (FP) påminde om terroristorganisationen Hamas ansvar, och brännmärkte det som ett försök att tona ned Israels ”brott”. Ilmar Reepalu fotsatte sedan med att påstå att Israel skulle ha anfallit en FN-skola. Det är också en lögn, vilket FN själva tvingades erkänna offentligt. Israel beskjöt inte skolan överhuvudtaget.

Massmedierna i allmänhet, och TT, SVT och SR i synnerhet, spelar här en central roll. Hamas uppgifter har okritiskt anammats. Alla knep tas till för att ge en negativ bild av Israel, och för att ge en positivi bild av Israels fiender. Hamas stöd till Sudans mordiske president tystades ner så sent som i helgen, för att inte svärta ner Israels fiender. Israels blivande utrikesminister, Avigdor Lieberman, utmålades som rasist, för att demonisera Israel. För en mer nyanserad bild av Lieberman, läs artikeln Lieberman säger samma sak som vänstern, och FiM:s korrigering av faktafelen.

”Det var sista gången för Malmö”, menar nu Internationella Tennisförbundets ordförande Francesco Ricci Bitti:

I believe sports and politics are not excluding each other, and never will…

But what is not acceptable is when politicians use sport for their own position. Surely, the city of Malmo will not be welcome to organize such an event again. We will discuss this when we meet with the Davis Cup committee and board of the ITF at the end of March.

Det är bara att skicka ett tack till ”Stoppa matchen”, Palestinagrupperna, Per Gahrton, Lars Ohly och Ilmar Reepalu.

SvD 2 3 4 5 6 7 Sydsvenskan 2 3 4 5 6 7 DN 2 3 4 5 AB 2 Barometern 2 BLT HD 2 3 4 5 6 7 8 KrB 2 3 4 5 6 TrA 2 3 4 5 6 YA 2 3 4

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Organisationer, Politiken, Video YouTube

Etiketter: , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: