Sverige är inte så ”fantastiskt civiliserat” som Kadhammar påstår

I lördags skrev Aftonbladets Peter Kadhammar lyriskt om den underbara anti-israeliska demonstrationen i Malmö under rubriken Ibland är Sverige ett fantastiskt civiliserat land. Ron Tennenbaum har synpunkter:

Hej Peter,

Nej, Sverige är inte alls så civiliserat eller underbart som du beskriver. Det är faktiskt bland de svåraste ställena på jorden att vara jude eller israel, och det är precis vad jag är – israel och jude.

Vad är det som är så underbart med ett land där man måste dölja sitt israeliska ursprung eller sin judiskhet av fysisk rädsla? Där man tar en risk om man bär en kippa eller Davidsstjärna?

Vad är det som är så underbart med ett land där man sticker judiska lokaler i brand? Vad är så underbart med ett land där gamla överlevande från Förintelsen, av mobben och polisen tvingas lämna en fredlig demonstration i Malmö pga fara för deras liv?

Vad är det som är så fantastiskt, Peter, i ditt land där mediekåren sjunger lovsånger till en terrororganisation, Hamas? När har ni visat medmänsklighet gentemot israeliska barn eller vuxna, förutom några ord ni kände er tvungna att skriva för att kunna bevisa en falsk opartiskhet?

I ditt land, Peter, hade iranska, saudiska, kinesiska och sudanesiska idrottsmän eller -kvinnor inte behövt utstå hot om bojkott om de kommit hit för att spela. De hade inte behövt oroa sig för demonstrationer, eftersom i ditt land segrar de riktiga bovarna.

Ju mer diktatorisk, ju mer brutal regimen är, desto mer undfallenhet visar ni mot den. Är det feghet? Mycket möjligt. Är det naivitet? Också mycket möjligt. Är det rentav antisemitism? Du får svara på det.

Ron Tennenbaum

Läs också:
Samuel Danofsky: Jag har JK-anmält demonstrationen i Malmö
Svansbo: Stoppa matchen JK-anmält
SvD: Sverige liknas vid apartheid-stat
Ynet: Andy Ram: Sad moment in Sweden
Haaretz: Andy Ram: Sweden protest was first time I felt anti-Israel hate
Sydsvenskan: Ta antisemitismen på allvar, Ohly
Extremister: Om antisemitism och Israelkritik
Jonathan Leman: Nya Expo
Dick Erixon om Ilmar Reepalus lögner
MXp: Lögnerna och Malmö – Hizbollah är välkomna till London
Kalderén 2009: Israel vann dubbelt i Malmö
Ilya Meyer: Rätt låt vann

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia

Etiketter: , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: