Krönika: Är topparna inom socialdemokratin grundlurade om Mellanöstern?

Är Wanja Lundby-Wedin och andra toppar inom socialdemokratin grundlurade i samband med deras agerande i Mellanöstern?

Wanja Lundby-Wedin, LOs ordförande och medlem av det socialdemokratiska partiets verkställande utskott, är i blåsväder. ”Jag blev grundlurad” säger hon i samband med hennes inblandning i godkännandet av en jättepension till AMFs förre VD.

Det framgår mer och mer att hon, i likhet med många andra toppar inom LO och det socialdemokratiska partiet, är en mångsysslare som baserar sina handlingar och uttalanden på lösa grunder. De allierar sig med organisationer som bedriver verklighetsfrånvänd propaganda.

Frågan är om inte Wanja Lundby-Wedin, Mona Sahlin och många andra ledare inom Socialdemokraterna och andra närstående organisationer är mycket dåligt informerade om konflikten i Mellanöstern, och hämtar sin information från grupper som medvetet sprider osanningar och propalestinsk propaganda.

När skall de erkänna att de är grundlurade i det avseendet?

– Israels svar på Hamas raketattacker är helt oproportionellt och uppmuntrar bara de extrema krafterna i de palestinska områdena. Israel som för bara några veckor sedan fick sitt mycket privilegierade förhållande till EU förlängt igen måste agera ansvarsfullt, annars får det konsekvenser, säger Wanja Lundby-Wedin, som också är ordförande i Europafacket.

(LO)

Vad baserar hon sitt uttalande på? Är det Palestinagrupperna och deras rapporter om kriget i Gaza som ligger till grund för hennes uttalande?

Varför läser hon inte en expertanalys av Magnus Norell, som är forskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och gästforskare vid The Washington Instistute for Near East Policy? Han konstaterar att Israel följer internationella konventioner.

Det finns många LO-medlemmar och andra medborgare som talar om dubbelmoral hos många socialdemokratiska ledare, pga deras agerande i samband med överdådiga avtal för dem själva. Man kan även tala om dubbeloral när det gäller relationerna till Israel. Samtidigt som de kräver krig mot terrorismen, så demonstrerar de mot Israel under Hamas och Hezbollahs flaggor. Mona Sahlin och Jan Eliasson vill föra dialog med terroristorganisationen Hamas, medan deras dialog med den enda demokratin i Mellanöstern är mycket begränsad. Ensidigt politisk agerande mot Israel karaktäriserar deras agerande.

När det gäller AMF-affären kräver Wanja Lundby-Wedin att förra VDn skall återbetala 20 miljoner kronor som hon påstår betalats till honom på lösa grunder. Kan hon även tänka sig att kräva en ny utredning av Socialdemokraternas politik mot Israel, vilken står på mycker lös grund?

Oded Meiri

SvD 2 VG 2 3 Dagbladet 2 3 4

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: