Palestinsk massdemonstration för Slaktaren från Darfur

I förra veckan välkomnade Arabförbundet krigsförbrytaren Omar al-Bashir till sitt toppmöte i Qatar, trots att han är efterlyst av Internationella Brottsmålsdomstolen för krigsbrott och brott mot mänskligheten i Darfur. Upp till 300.000 svarta afrikaner har massmördats och flera miljoner fördrivits av regeringstrogna arabiska miliser. Toppmötets deltagare var oeniga i alla andra frågor som de skulle behandla, förutom i sitt stöd för slaktaren från Darfur och vägran att låta honom ställas inför rätta. Även ledare som inte var närvarande vid toppmötet, såsom Egyptens Hosni Mubarak, välkomnade nyligen al-Bashir i Kairo.

Men ingen annanstans har massmördaren ett så stort folkligt stöd som bland palestinierna. Inte nog med att palestinska Hamas, Islamiska Jihad och representanter från Iran reste till Sudan i början av mars för att uttrycka solidaritet med al-Bashir. För några veckor sedan ordnades också vad nyhetsbyrån AFP beskrev som massdemonstrationer i Gaza. Där gick palestinska män, kvinnor och barn man ur huse för att uttrycka sitt stöd för krigsförbrytaren, som dessutom helt nyligen slängt ut alla hjälporganisationer från Darfur. Här är några bilder från den palestinska massdemonstrationen, som inte visats i svenska medier:

Palestinier demonstrerar för Omar al-Bashir. AP 6 mars 2009.

Palestinier demonstrerar för Omar al-Bashir i Gaza. AP 6 mars 2009.

Barn deltar i massdemonstration i Gaza för Sudans efterlyste ledare

Barn deltar i massdemonstration i Gaza för Sudans efterlyste ledare

Palestinskt barn utklätt till Omar al-Bashir. Reuters 6 mars 2009

Palestinskt barn utklätt till Omar al-Bashir. Reuters 6 mars 2009

Palestinier demonstrerar för Omar al-Bashir. AFP/Getty 6 mars

Palestinier demonstrerar för Omar al-Bashir. AFP/Getty 6 mars

I början av mars i år reste också Hamas till Sudan för att uttrycka sitt stöd till al-Bashir. Här är ett foto från ett tidigare sådant möte 2008, fortfarande efter att åklagarna vid den internationella domstolen begärt efterlysning:

Hamas-ledaren Khaled Mashal kom för att hylla folkmördaren

Hamas-ledaren Khaled Mashal kom för att hylla folkmördaren

Trots det palestinska stödet för slaktaren från Darfur har de dock mage att till omvärlden klaga på att de själva skulle vara utsatta för vad de kallar ett ”folkmord”. Exempelvis efter Israels försvarsoperation i Gaza för att sätta stopp på åtta år av palestinska raketanfall mot israeliska civila. Reuters rapporterade nyligen att Israels namn- och ID-listor visar att 75 procent av alla som avled i Gaza i samband med Hamas aggressionskrig mot Israel var Hamas-terrorister. 

Omvärlden, däribland Sverige, skickar nu 40 miljarder kronor till palestinierna, som ersättning för att Hamas’ förlorade anfallskrig från bostadsområden medfört skador på infrastruktur i Gaza.

Läs också:

I Jerusalem Post: Var är arabernas indignation över Darfur?
I Washington Post: Arab Genocide, Arab silence
I The New Republic: Al-Bashirs villiga medbrottslingar
I Africa News: Araberna gnäller om palestinierna men tiger om arabiskt folkmord i Darfur
Svansbo: Hamas tar kontroll över FN i Gaza

Twingly: DN, 2, 3, 4, 5, 6, SvD, 2, Syd, 2, 3, Ab, 2, 3, 4, 5, 6, Dag, Hd, 2, Smp, 2, N, 2, 3, Etc, 2, F, Dagb, 2, 3, 4, 5, 6, 7,

Bloggar: Aqurette om Pesachfirande i Köpenhamn, Aqurette om vad som hänt med dem som anfallit judarna, Dick Erixon om Hitchens försvar av yttrandefriheten i Axess, 2, 3, Sapere aude om Durban II, 2, 3, Fredrik Axelsson om FN:s förbud mot religionskritik, Israelnyheter om kritiken mot medierna, IiS, om TT, MXp om Hadrianus, Gulan Avci om religionskritik och Nyamko Sabuni

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: