Glasklart av Gabelic

Dagens citat – del 63 (090426)

Än en gång har radioprogrammet Människor och tro i Sveriges Radios P1 lyckats berika våra liv genom att bjuda in en expertpanel att diskutera Durban II. Expertpanelen bestod denna gång av

Att Svenska FN-förbundets ordförande, Gabelic, skulle kritisera FN är naturligtvis otänkbart. Hjärpe har å sin sida vittnat till försvar för Radio Islams grundare, Ahmed Rami, i rättegången 1989 (Rami fälldes då för hets mot folkgrupp, pga sina antisemitiska uttalanden). Båda är kända för sin kritik mot Israel.

Det var med andra ord upplagt för en väldigt givande diskussion. Två ”experter” som båda är för FN-spektaklet, och en programledare som inte vid något tillfälle ifrågasätter ”experternas” utlåtanden. Denna metod dog tydligen inte ut med Berlinmurens fall.

Sverige är i trygga händer, verkar det som. Riksdagsledamoten och ordföranden för Svenska FN-förbundet, Aleksander Gabelic (s), gjorde väl ingen besviken när han i den riggade diskussionen gav prov på sin intellektuella stringens:

Ja, man kan säga att det där är dilemma i många FN-sammanhang att vissa regimer använder FN-forumet för att torgföra sina egna åsikter. Det är inget unikt, det sker i generalförsamlingen varje höst i New York och det är tyvärr någonting som vi får leva med. Men problemet snarare får man väl också säga är att de västliga demokratierna har visat också ett sätt att agera, både att utebli och att tåga ut, ger också felaktiga signaler och då vill jag då understryka vikten av att försvara liksom det sätt vi umgås på internationell nivå, att vi faktiskt träffar, möts och inte tågar ut eller uteblir för det ger ju egentligen bara utrymme för de här krafterna som ständigt är aktiva på att missbruka FN.

Vi rekommenderar starkt att ni läser Nima Dervishs (tidigare Daryamadj) inlägg om Mohamed Omars vurm för Iran!

SvD Dagbladet Sydsvenskan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Massmedia, Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: