Mohamed Omar erkänner att han ljugit hela tiden

Ännu en lögn om Hamaskriget i vintras har bubblat upp till ytan. Det gäller Mohamed Omars påstående i Expressen 9 januari, under rubriken Gaza har gjort mig radikal:

Det senaste blodbadet blev helt enkelt för mycket. Jag kände mig tvungen att öppet ta ställning. Men inte bara det. Jag bestämde mig för att stödja Hamas och Hizbollah – de islamiska motståndsrörelserna.

Det lät väl bra vid tidpunkten får man anta, men nu är det annat ljud i skällan. Så här beskriver Mohamed Omar sin bok Faraos Förbannelse:

Dikterna var ämnade att kritisera modernismen som sökt upphöja människan till gud, faraos stora synd, och därför kallar jag modernismen för “faraos förbannelse”.

Men ärendet har dolts bakom en slöja av ironi och tvetydigheter. Ämnet är på tok för farligt för att behandlas öppet, särskilt om man samtidigt ansöker om statliga stipendier.
[…]
En handfull dikter är oärliga. De har placerats där för att förvirra läsaren, som ett stickspår, så att han inte ska bli skrämd av den traditionella religiositeten och den djupt konservativa civilisationskritik som ligger i botten.
[…]
Tricket verkar ha fungerat. De flesta recensenter uppfattade inte dikternas verkliga ärende och bakomliggande världsåskådning. De förmådde inte heller skilja mellan det ärliga och det oärliga. I samlingen finns det som sagt dikter som är rena bedrägerier, påkomna enbart för att uppfylla förväntningarna hos vår fördomsfulla kritikerkår.

Den hyllade ”moderate muslimen” Omar har alltså aldrig varit moderat, och den enda förändring Hamaskriget medförde var att han inte längre ljuger om sin extremism för att få statliga bidrag, vilket enbart är positivt. Att Omar skulle ”omvänts” i samband med Hamaskriget verkar för övrigt osannolikt, med tanke på den meritlista han lyckats samla på sig på mindre än 4 månader – utfall mot homosexuella och feminister, långa utlägg om den iranska ”demokratins” förträfflighet, förnekande av Förintelsen och diverse konspirationsteorier som luftas i sällskap med Sveriges ledande antisemiter.

en-tom-sacl

Lars Adelskoghs bok En tom säck kan inte stå – Myten om "förintelsen" i gaskamrarna i Auschwitz

Omars senaste projekt är att han bjudit in nazisten Lars Adelskogh att hålla en föreläsning om ”den s.k. ‘Förintelsen’” i Uppsala 27 maj. (Just nu ligger sidan nere, cachad version finns här.) Lars Adelskogh är mannen bakom New Agetidskriften Nexus Nya Tider, som i flera år gick att köpa i New Agebutiker och hälsokostaffärer. För mer info om antisemitismen som frodas i New Agerörelsen rekommenderas Rasmus Fleischers magisteruppsats, Populism och apokalyps – Det politiska innehållet i samtida konspirationsteorier.

Nima Dervish kontrar i City under rubriken Omar har gjort mig till islamofob:

Läste en artikel i Aftonbladet Kultur, bara två dagar efter att Omar i samma tidning hade kallat feminism och homosexualitet för ”sjukdomar”. Skribenten hade ”lättare att förlika” sig med Ahmadinejad (!) och Omar än författaren Carina Rydergs reaktion – hon hade kritiserat Omar veckan innan – som han kallade ”imperialistisk”.

Man baxnar: Carina Rydberg förtjänar alltså mer kritik än Ahmadinejad som låter folk hängas från lyftkran på offentlig plats!

Jag är förbannat trött på denna konstanta motvilja att reagera mot islamism. Nog är nog. Nyligen diskuterade FN på fullt allvar ett förslag som skulle förbjuda islamkritik. Jag vägrar låta mörkermäns propaganda stå oemotsagd.

Omar blev radikal islamist. Jag får väl bli islamofob.

Nej, inte muslimofob. Fördomar och oschyst beteende mot muslimer är absolut förkastligt. Och jag har fortfarande noll sympati för SD och dess värderingar.

Men ja, jag anser islam vara en anstötlig ideologi och ja, jag är rädd för effekterna den har på samhället… alla samhällen. Så jag antar att ”islamofob” i ordets logiska betydelse är den rätta termen.

Mer om Mohamed Omar:

Dagen: Mogren bryter med Omar
Dagen: Omar: Prästen Mikael Mogren ljuger
Världen idag: Omar överväger utträde ur Pen
Jonathan Leman: Mohamed Omar
Expo: Varning för Förnekarna
Nima Dervish i City: Khomeini – usel förebild
Björn Wiman i Expressens Kulturblogg: Fakta i fallet Omar
Khadidjas Hus: En dolkstöt mot Mohamed Omar?
Antigayretorik: ”Förblindande av fanatism” – Mohamed Omar fortsätter sina grubblerier om bögerier
Antigayretorik: Omar, Myrdal och stjärtgossetillvaron
Antigayretorik: ”Islam är botemedlet”
Antigayretorik: Kulturrelativistisk omdömeslöshet från Aftonbladet kultur.
Nima Dervish: Carina om Omar
Nima Dervish: Rödbrun idioti
Nima Dervish: Kolumn #8
Stefan Bergmark i HD: De mänskliga onda
Gurgîn Bakircioglu: Omars extremism
Håkan Holmberg i UNT: Omars sällskap är tragiskt
Devrim Mavi i Dagens Arena: Vem får kritisera islam?
Elisabeth Hjorth i Expressen: Omars attityd
Rasmus Landström i Aftonbladet: ”Islam är botemedlet”
Carina Rydberg i Aftonbladet: ”Han framstår som en fullkomlig fanatiker”

VG 2 3 Dagbladet 2 SvD 2 3 Dagen Dick Erixon Sydsvenskan AB HD DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: