Israeliska armén gjorde mer för att skydda civilbefolkningen än någon annan armé i krigföringens historia (VIDEO)

Nyligen släppte Amnesty en rapport om Hamaskriget kring årsskiftet. Rapporten var ett lågvattenmärke i Amnestys historia, baserad enbart på Hamas uppgifter, vilket vi konstaterat i en tidigare granskning av rapporten. Exempelvis anklagar Amnesty Israel, men inte Hamas, för att ha använt sig av mänskliga sköldar. Tidningen Världen idag rapporterar här om kritiken mot Amnestys rapport.

Amnesty är inte de enda som har synpunkter på de krigförande parterna. En expert som i en tidigare svensktextad BBC-intervju förklarade att Israel gör mer än någon annan armé för att skydda civila, är den brittiske översten Richard Kemp, tidigare befälhavare för de brittiska styrkorna i Afghanistan. Vid en konferens i juni i Israel, med titeln Hamas, the Gaza War and Accountability under International Law talade Richard Kemp återigen om hur Israel överträffar andra arméer i skyddet av civila, och överste Kemp borde veta. Hela texten finns återgiven här.

Delar av talet finns i nedanstående klipp på Youtube, textat till svenska (om textningen inte kommer igång automatiskt, aktivera textningen i nedre högra hörnet).

Sydsvenskan GP DN 2 Barometern SvD 2 HD 2 VG 2 3

Dick Erixon 2 MXp

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Massmedia, Organisationer, Politiken, Video YouTube

Etiketter: , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: