Dottern till ledare för svenska muslimer gripen med Ghezali

Det är idag svårt att förneka att det pågår en alarmerande radikalisering i Sverige av en liten del av den muslimska befolkningen. Dottern till en framstående svensk ledare för muslimer grips i terroristsammanhang för andra gången. Och svenska islamister planerar att den 20 september marschera på Sergels Torg i Stockholm tillsammans med nynazister, härförda av en antisemitisk och homofobisk svensk muslim (se nedan).

Det är SvD:s ledarskribent Per Gudmundson som berättar på sin blogg om den gripne svenske islamisten Mehdi Ghezalis celebra resesällskap i Pakistan: den 19-åriga Safia Benaouda, som är dotter till ordföranden i Sveriges Muslimska Råd, Helena Benaouda (bilden).

Helena Benaouda, ordf. Sveriges Muslimska Råd

Helena Benaouda, ordf. Sveriges Muslimska Råd

Det är inte första gången den unga Benaouda är ute och reser, skriver TV4. Gudmundson påminner om att hon greps även år 2007 i samband med att hon gjorde vad hennes mamma försökte beskriva som en ”semesterresa” i det laglösa, krigsdrabbade och islamistockuperade Somalia. Då i sällskap med hustrun till den dömde terroristen och konvertiten till islam, Daniel Maldonado. Och nu har hon alltså gripits igen i sällskap med en fd. Guantanamofånge i Pakistan.

Per Gudmundson väcker några frågor som han tycker bör ställas till ledaren för Sveriges muslimer, och tillika mamman till Safia:

Den här gången lär hon få förklara hur det kommer sig att dottern är på resa med en före detta Guantanamofånge och uttalad religiös fundamentalist i Pakistan. Man får hoppas att diskussionen kommer in på den politiska och religiösa grundsyn som lett dem dit – och huruvida denna grundsyn har något gemensamt med Helena Benaoudas egen.

SVENSKA ISLAMISTER OCH NAZISTER GÖR GEMENSAM SAK

Det är inte bara frågan om hur Sveriges Muslimska Råd ställer sig till jihadismen som bör tas upp. Den 20 september planerar svenska islamister och nynazister att demonstrera tillsammans på Sergels Torg i Stockholm, med tal av bl.a. islamisten och antisemiten Mohamed Omar och extremisten Lasse Wilhelmsson (se länkar nedan). Mohamed Omar har givit en intervju till den nynazistiska tidningen Nationell.nu, där han uppmanar alla att närvara på ”Al-Qudsdagen”, som grundades av Ayatollah Khomeini (länk nedan):

– Detta är den enda antiisraeliska manifestationen i Sverige utanför vänsterjudarnas kontroll, säger Mohamed Omar till nationell.nu och uppmanar alla att komma. […]

– Jag kommer att föreläsa och demonstrationen arrangeras av Al-Qudskommittén, som består av representanter från olika muslimska organisationer i Stockholm, säger Mohamed Omar.

Enligt säkra källor till nationell.nu kommer många svenska nationalister att närvara vid demonstrationen.

Hur förhåller sig Helena Benaoudas organisation till detta? Vilka är de muslimska organisationer som Omar säger ska delta?

S, G, A, Smp, H, SvD, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, DN, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, Gp, 2, 3, Ab, 2, Vg, 2, 3, 4, Vl, Vk, Syd, 2, 3, 4, S, 2, Dag, 2, 3, 4, Tv2, 2, D, 3, Bl, 2, R24, 2, 3, Smp, 2, Hd, 2, 3, Kt, B, 2, 3, N, T, N, FiM, 2, 3, 4.

Läs också:
– Länk till högerextrem sida. Nationell.nu: Antisionistisk demonstration på Sergels Torg (lägg märke till url:en)
– Länk till islamistisk sida. Svenska Islamiska Unionen: Nyheter
Jonathan Leman beskriver talarna vid demonstrationen och deras mål
Världen Idag och nynazistiska Nationell.nu intervjuar Mohamed Omar om hans ”studiecirklar” tillsammans med Ahmed Rami – dömd för hets mot folkgrupp – och ”Uppsalamoskéns vänner”.
Al-Hamatzav: Fascist håller brandtal på Sergels Torg
UNT och Jonathan Leman om Mohamed Omars samarbete med Ahmed Rami
Expressen ironiserar om pappa Ghezalis undanflykter
Gulan Avci (FP): Jag vill höra ett avståndstagande och en förklaring från Helena Benaouda

Bloggar: MXp, I Gilboas svala skugga, IiS, Sapere aude, Anja Partanen, Jonathan Leman, Rabnor, JiM, Erik Svansbo

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Frågor med svar, Look who is talking, Organisationer

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: