‘Människorättsrådets’ ordförandeland annonserade efter ‘attraktiva flickor’

Ordförandelandet i det så kallade ”Människorättsrådet”, Libyen, som låg bakom den diskrediterade Goldstonerapporten, genomförde ett märkligt event häromveckan. Inför diktatorn Muammar Khadaffis besök i Rom satte den arabiska regimen in en italiensk annons på internet om ett ”party”. Man sökte ”500 attraktiva flickor mellan 18 och 35 år, minst 1,70 m. långa, välklädda men inte i kortkort kjol eller klänning”. De utlovades motsvarande 600 kronor vardera och ”några libyska gåvor”. Men de 200 eskortdamerna som kom blev besvikna, rapporterar italienska och arabiska medier:

– Det var allt annat än det VIP-party vi förväntade oss. De gav oss inte ens ett glas vatten, sade en av de närvarande kvinnorna till den italienska nyhetsbyrån ANSA.

Khadaffis regim basar över FN:s "Människorättsråd"

I själva verket visade det sig att det utannonserade ”partyt” bestod i att Khadaffi skulle hålla en två timmar lång föreläsning om islam till kvinnorna:

Enligt italiensk press förklarade den libyske ledaren att det ”inte är sant att islam är kvinnofientligt”, och sade att kvinnor i Väst ”ofta utnyttjats som möbler som män kan byta ut när det behagar dem. Och det är orättvist.”

Till de närvarandes besvikelse varade föreläsningen i cirka två timmar, inklusive en frågestund. Den avslutades vid midnatt med en uppmaning från Khadaffi att ”konvertera till islam” och med att kvinnorna fick varsin Koran och en tryckt samling av Khadaffis visdomsord, kallad den Gröna Boken.

Khadaffis present: en Koran

Libyens ambassadör berättade till ANSA att arabledaren planerade att organisera fler liknande event under sitt tredagarsbesök i Rom, där han befann sig för att delta i ett toppmöte med FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation.

Besvikelse efter Libyens "party"

DN, A, 2, 3, 4, 5, 6, DN, 2, 3, Dag, Syd, Vg, N, 2, Vl, S, Eu, P

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Look who is talking, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: