Biggus Dickus får inte komma till Saudiarabien

I Saudiarabien är det inga problem för en 80-årig man att gifta sig med en 12-årig flicka, men däremot finns det en gräns för vilka suggestiva egennamn som kan accepteras på utlänningar:

En högt uppsatt pakistansk diplomat har nekats att bli ambassadör i Saudiarabien på grund av att hans namn, Akbar Zib, betyder ”den största kuken” på arabiska. Saudiska tjänstemän, uppenbarligen ställda av själva namnet, satte ner foten och stoppade hans utnämning.

Akbar Zib är ingen gröngöling inom politiken. Tvärtom är han en höjdare. Som diplomat på hög nivå under många år har han arbetat med några av de största aktörerna på världsarenan, aktörer som förhandlar om världens stora händelser.

Senast var han Pakistans överkommissarie i Kanada, och innan dess pakistansk ambassadör i Sydafrika. Han har även varit ambassadör i Washington 1983-87 och i New Delhi 1994-2000.

Våra tankar går osökt till Monty Pythons film Life of Brian

SvD, DN, Dag, Gp, Vlt, Blt, Kri, Nsk, Lt, Hd, SvD, DN, Dagen, 2, Sk, Gp, Syd, Vlt, Y, Tra, Kri, Lt, Hd, Skånskan DN SDS 2 GP 2 3 SmP 2 HD Metro Dagen VLT AB SvD LT TrA BLT YA KrB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Politiken

Etiketter: , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: