Middle East Peace Orchestra på Konserthuset den 7 mars

Passa på att boka biljetter till konserten i Stockholm redan nu:

Middle East Peace Orchestra är en unik orkester bestående av musiker från olika etniska och religiösa grupper i Mellanöstern; judar, muslimer och kristna. De spelar tillsammans för att de tror på musikaliskt samspel på tvärs av tradition och på värdet av ömsesidig respekt, men mest av allt för att de tror på fred i Mellanösten.

MEPO grundades år 2003 av den danske oboisten Henrik Chaim Goldschmidt och har sedan dess haft sin fasta bas i Köpenhamn. Orkestern består av musiker från alla delar av Mellanösten, varav de flesta bor här, men också utländska musikaliska virtuoser, som alla bidrar med sina traditioner och musikskatter. Tillsammans skapas en fantastisk levande musik där man bl.a. kan höra judisk klezmer, Mellanösterns maqam-tradition och klassisk arabisk musik i en intensiv, vacker och harmonisk blandning. Musik som innehåller hela Mellanösterns frodiga mångfald.

 Mottagandet från publik och press har alltsedan starten varit enastående och man har turnerat över hela världen; i konsertsalar, festivaler, skolor, på gator, sjukhus, i fängelser samt för flyktinggrupper. Varhelst det finns behov av en dialog genom musik. I Stockholm spelar man på Konserthuset den 7:e mars 2010 kl 19:30.

Mer information finns på Konserthusets hemsida.

Stockholms Konserthus
Hötorget 8 / Box 7083
103 87 Stockholm
Tel: 08-786 02 00
info@konserthuset.se

Läs också:
Mona Sahlin diskuterar situationen för judar med församlingen i Malmö.
Kulturministern om antisemitismen i Malmö (29/1): Ansvarslöst, Reepalu.

SvD, 2, 3, DN, 2, Gp, 2, 3, Dag, 2, 3, 4, 5, Syd, 2, Y, 2, 3, Tra, 2, Kri, 2, 3, Vlt, 2, 3, Blt, 2, 3, Hd, 2, Lt, Nsk, Svt, , Sr, Vt

Andra om , , , , , , , , , , , , , ,

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etiketter: , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: