Dubai ger medalj till Israel för utmärkt integrationsarbete

Dubai ger det israeliska cricketförbundet en utmärkelse, för att det har sammanfört israeliska judar och israeliska beduiner i utmärkt samarbete:

Det här priset i allmänhet, och projektet i synnerhet är ett bra exempel på hur cricket kan bygga broar, kompromiser och lära oss att acceptera varandra, sade det israeliska cricketförbundets ledare Naor Gudker.

Israeler med beduinsk bakgrund spelar cricket med andra israeler

Samtidigt är Dubai (Förenade Arabemiraten) på många sätt en bankrutt, diskriminerande gästarbetarekonomi, där invånarna uppenbarligen filmas ända in på offentliga toaletter. 75 procent av befolkningen utgörs av asiatiska gästarbetare. Det arabiska emiratet tänker nu införa särskilda rutiner för att granska inresande turister som har ett judiskt utseende, efter att en Hamasterrorist släppts in i landet på ett förfalskat pass och ertappats död i ett av arabemiratets lyxhotell. Dubai anklagar Israel för att ha ansvarat för dubbelmördarens och vapensmugglarens död.

— Tidigare kunde israeler med dubbelt medborgarskap resa in i landet även om gränspersonal kände igen dem som israeler genom deras accent och fysiska drag. Men från och med nu kommer de att granskas noggrannt, oavsett vilket pass de bär, sade Dubais polischef.

Folkrätten förbjuder stater från att släppa in terrorister från exempelvis Hamas på det egna territoriet.

DUBAI: FLERA AV AGENTERNA FLYDDE TILL IRAN

De senaste ledtrådarna i jakten på de som lyckades eliminera Hamasterroristen Mahmud al-Mabhuh är att flera av agenterna flydde till Iran efter operationen, enligt Dubaipolisen. Samtidigt anklagar Hamas Jordanien eller Egypten — inte Israel — för att vara ansvariga för operationen, som är godkänd i folkrätten om terroristkombattanten dödats av ett land som Hamas förklarat krig emot.

 

DN, 2, Blt, DN, SvD, Gp, Dag, Vlt, Y, Sk, Kri, E, Hd, Mt, TT, Svt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etiketter: , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: