Oseriös dussinskribent sågas effektivt i kommentarsfältet

Torsten Nilsson heter en flitig skribent i en mängd landsortstidningar. Hans favoritämne är Israel, ett land han uppenbarligen inte ser något gott i. Några av hans tidigare alster återfinns här (1 2 3 4 5 6 7 8 9).

Några citat:

…de mest högljudda fanatikerna i Israel kräver i alla fall bojkott av svenska varor, sedan Aftonbladet ställt obehagliga men inte helt nya frågor om vad som händer med dödade palestiniers organ.

FN:s delningsplan från 1947, som gav judarna rätt till en del av det nuvarande Israel, var naturligtvis en produkt av den tidens koloniala tänkande och sådde fröet till den konflikt som skulle komma. Men den hade ändå kunnat fungera. Judar och araber hade kunnat leva sida vid sida, om viljan hade funnits.

Men som utvecklingen visat, sträckte sig de judiska anspråken på utrymme mycket längre.

Europa har genom att underminera den folkvalda Hamas-regeringen bidragit till dagens fruktansvärda situation i Gaza

För varje israeliskt barn som kommit till skada, anser sig de israeliska ledarna tydligen ha rätt att döda 200 palestinska barn.

Pekoralförfattande på gång

Idag skriver han återigen, denna gång i Gotlands Tidningar. Tråkigt nog för Herr Nilsson finns det möjlighet att kommentera, vilket signaturen ”Isay” har gjort. Det lär dröja innan någon kan ta honom på allvar efter denna totalsågning:

”Just nu är vi fixerade vid Irans påstådda försök att skaffa kärnvapen, ett mer nationalistiskt än militärt projekt, som också har stöd av landets opposition.” Torsten Nilsson, du verkar veta litet mera om detta än ”vi”. Å ena sidan skapar du en skugga av misstanke om att det ”påstådda” projektet kanske bara är ett hjärnspöke. Å andra sidan tror du dig veta att projektet först och främst är ”nationalistiskt” – alltså finns det! Bra, då vet vi det. Tyvärr förklarar du inte varifrån din information kommer om att projektet finns, är föga militärt och vad det betyder. Törs man spekulera att dina källor har avslöjat för dig att iranska kärnvapen, när de väl har tagits fram, även kommer att användas på ett mer nationalistiskt än militärt sätt? Du får gärna förklara för oss ovetande den fina skillnaden mellan ett nationalistiskt kärnvapenhot och ett militärt sådant. Men det mest intressanta är ju ändå att det av dig avslöjade kärnvapenprojektet, som även har stöd av den iranska oppositionen, inte existerar enligt iranska ledare. Ahmadinejad och hans anhang har konsekvent påstått att deras aktiviteter syftar till fredliga kärnkraftstillämpningar. Men sedan viskar han i ditt öra: ”Torsten, bara oss emellan: det är klart att vi utvecklar kärnvapen, men snälla, säg det inte till någon annan än läsare av Gotlands Allehanda.”

Så här, Torsten Nilsson, kan man demolera en enda mening i din artikel. Missförstå mig inte: det här var bara ett exempel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia

Etiketter: , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: