Turkiets premiärminister Erdogan sparkad av häst (video)

Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan

Som vi rapporterade för några veckor sedan fortsätter handelsrelationerna mellan Turkiet och Israel som om ingenting hänt, enligt New York Times, trots incidenten med Ship to Gaza. Enda undantaget har varit att Turkiets turismindustri i ett slag förlorade 3 miljarder kronor då 150.000 israeler avbokade sina semestrar dit när det var som mest spänt.

På de flesta områden utanför politiken verkar det mesta vara som tidigare. I förra veckan anlände en turkisk flottilj med segelbåtar till Israel. Det var inga väpnade islamister från Ship to Gaza, utan Turkiets landslag i segling som ska delta i en världsmästerskapstävling i Haifa. Deras tränare är ingen mindre än en 28-årig israelisk tjej vid namn Linor Kliger. Hon berättar till tidningen Ynet att hon trivs och behandlas utmärkt, och är fast besluten att hjälpa dem att ta medalj.

Erdogan så som vi är vana vid att se honom

Även på den politiska nivån tycks saker och ting ha lugnat ned sig lite. Den ofta koleriske premiärministern Recep Tayyip Erdogan har knappt hörts av på senare tid. Det kan dels bero på att Israels utredning tillsammans med internationella observatörer av Ship to Gaza kommer att inkludera en granskning av de turkiska islamisternas roll. Ett annat skäl till Erdogans tystnad kan vara sviterna från den olycksaliga hästsparken på ett känsligt ställe när han försökte rida inför publik.

Har varit ovanligt tyst på sistone

DN, SvD, C, 2, DN, 2, 2, SvD, 2, Gp, 2, Ex, Svt, 2, 3, 4, Syd, Dag, 2, Vlt, 2, Ek, Ab, Db, St, Gd, Blt, Sr, Bt, T, Me, Gt, Smp

Läs också:
Debatt i Sydsvenskan: ”Turkiet utvecklas till islamisk republik”
Bakslag efter bakslag för regeringen i Turkiet
Nima Dervish: Bidragsgivare vägrade hjälpa hjärtsjuka kurdiska barn
Fyra raketer från Gaza mot Israel
Ingrid Lomfors i GP: Ensidig israelkritik

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Frågor med svar, Video YouTube

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: