Följ med på denna unika resa till Israel och Jordanien 10-17 maj 2011

Program:
Tisd. 10 maj: Avresa från Stockholm med Sabra Tours charter till Tel Aviv.
Transfer till, och övernattning: hotell Crowne Plaza i Jerusalem.
Vi hinner vara med i det avslutande firandet av Yom Haatsmaut.

Onsd.11 maj: Vi åker runt i Jerusalem med guide, och ser framför allt på det moderna Jerusalem. Övernattning: hotell Crowne Plaza i Jerusalem

Torsd. 12 maj: Vi reser till gränsen mot Jordanien. Efter gränsövergång och bussbyte träffar vi vår jordanske, engelsktalande guide, som tolkas till svenska. Vi åker till Amman. Där gör vi först en rundtur och ser i samband med den, även resterna av den antika staden Jerash. Övernattning i Amman: Arena hotell i Amman.

Fred. 13 maj: Vi reser söderut via Madaba (mosaikkartan över mellersta Östern) till mount Nebo där Moses blickade ut över ”Det förlovade landet”.
Vi fortsätter sedan till resans höjdpunkt, nabatéernas huvudstad, Petra, som upptagits som världsarv av Unesco och utsetts till ett av världens 7 nya underverk. Övernattning i Petra: Hotell Petra Palace

Lörd. 14 maj: Efter att ha sett mer av staden Petra ger vi oss iväg till Aqaba. På vägen dit ser vi t.ex den natursköna ökendalen Wadi Rum. I öknen gör vi en fantastisk jeeptur under c:a 2 timmar Övernattning I Aqaba: Raéd hotell i Aqaba.

Sönd. 15 maj: Vi åker till gränsen mot Israel, där vi byter buss för att åka till Jerusalem via jordandalen. Vi övernattar åter på Crowne Plaza hotell i Jerusalem.

Måndag 16 maj: Fri för egna aktiviteter. Om intresse finns, kan man deltaga i den guidade tur som anordnas i Gamla sta´n gratis av turistministeriet i Jerusalem.
Finns speciella önskemål skall vi försöka hjälpa till så gott vi kan. Övernattning: Crowne Plaza i Jerusalem

Tisd. 17 maj: Vi hinner med en morgonpromenad i Jerusalem innan vi åker till Ben Gurion och därefter flyg till Stockholm.

Pris: 15.500 kr i delat dubbelrum ( inkl. visum o gränsavgifter)
Enkelrumstillägg: 2.500 kr. Halvpension

Resan arrangeras i Samfundet Sverige-Israels o SABRA TOURS regi.
Anmälan till Lars-Åke Hallin 08-7126139 eller
E-mail: lars-ake.hallin@swipnet.se

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etiketter: , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: