Sverige bör stoppa anti-israel-konferens

publiceras med författarens tillstånd
Från Olle Wästbergs nyhetsbrev.

OLLE WÄSTBERGS NYHETSBREV 25 JANUARI 2011

Sverige kandiderar till att bli medlem i FN:s råd för mänskliga rättigheter. Det är bra. I rådet sitter en rad länder som systematiskt bryter mot de mänskliga rättigheterna, t ex Kuba, Kina, Libyen. Det enda rådet tycks kunna enas om är att fördöma Israel och låta bli att fördöma dess grannar.

Det är dessutom en oerhört viktig period för rådet. Det är förberedande kommitté för ”Durban 3” – FN:s konferens mot rasism. Den första hölls i Sydafrika i september 2001 och urartade till en diktaturernas hatfest mot Israel. Rader av västländer tågade ut. Den andra konferensen blev inte mycket bättre och flera demokratier vägrade delta.

Nu är förslaget att en konferens som uppmärksammar det som hände för tio år sedan ska förläggas i New York, ungefär samtidigt som tioårsminnet av 9/11. Det vore direkt provocerande och oklokt. Så nog har Sverige uppgifter.
The UN’s 9/11 insult

Analyzing the Durban II Conference: Interview with Gerald Steinberg


————–

Etnisk rensning mot kristna i Mellanöstern

Terrorattacken mot koptiska kristna som kom ut från nyårsmässan i Alexandria är det senaste av dåd mot kristna i Mellanöstern. Den koptiska kyrkan fanns i Egypten innan islam. Att de kristna i Egypten får det allt svårare är en del i ett mönster.

I Irak pågår något som närmast kan kallas etnisk rensning mot de kristna minoriteterna. I Sverige bor idag ca 120 000 assyrier/kaldéer/syrianer – en tillgång för det svenska samhället med fem riksdagsledamöter, många akademiker och inte minst idrottsmän som kommer från gruppen. Men man glömmer ofta skälet till att denna stora minoritet finns här: Att det förekommer en systematisk förföljelse av kristna i Mellanöstern.

Historikern Habib Malik har nyligen skrivit en intressant och alarmerande bok om de kristna minoriteternas situation: Islamism and the Future of the Christians of the Middle East.

interessant

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Politiken

Etiketter: , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: