Svensk media desinformerar om Mellanöstern

Denna blogg fördömer svenska medias manipulativa och osanna rapportering från Mellanöstern, där vi just nu bevittnar palestinsk aggression mot staten Israel. Sammanlagt har palestinierna avfyrat 150 (hundrafemtio) olika sorters missiler mot Israel sedan terroristernas provokationer började för tre dygn sedan. En antitankmissil avfyrades medvetet mot en israelisk skolbuss igår.

En man kastar sig omkull vid raketangrepp – AP – 8 april 2011

Kibbutz Nir Oz 8 april 2011


Kibbutz Nir Oz April 8, 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamas fortsatte sedan sent under lördagkvällen att avfyra missiler mot Israel.
120 missiler de senaste 48 timmarna avfyrades mot Beersheva, Ashkelon, Sderot, Ofakim, and Kiryat Gat samt kibbutzer och samhällen nära gränsen till Gaza. I staden Askhelon exploderade tre missiler och tre andra föll utanför staden. Av 15 Grad-raketer har fem stoppats av det nya systemet Järnkupolen (Iron Dome).

Det kommer nya rapporter om att befolkningen i angränsande samhällen lever i ständig skräck, många invånare kommer att tillbringa natten i skyddsrum för andra gången. Allt normalt liv har upphört. Hamas säger sig vilja ha vapenvila samtidigt som terrorister fortsätter med beskjutningen. Terroristorganisationen Hamas försöker få till stånd en utpressningssituation och hotar med beskjutning av städerna i landet.

Svenska media låtsas som vanligt som om ingenting. Eftersom arabernas uppenbara aggression inte kan förklaras så väljer svenska media att tiga eller desinformera. Istället för att beskriva situationen så talar man om israeliska flyganfall och räknar upp antalet döda palestinier.

Syftet är uppenbart – så småningom kommer man åter att påstå att Israel utövar ”övervåld” av den enkla anledningen att palestinier skjuter för att döda så många civila som möjligt, medan Israel försöker eliminera terroristerna som skjuter mot civila israeler.

Svensk text-TV utmärker sig genom sin desinformation och sina lögner. Text-TV ”glömde” att uppge det enkla faktum att Hamas medvetet sköt en antitankmissil mot en skolbuss och att barnen lämnat bussen cirka sju minuter före träffen med untantag av en pojke och chauffören som båda skadades, den ene svårt. Detta förtigs också av andra media inklusive de stora rikstidningarna. Media skapar intrycket av att det rör sig om ”två lika goda kålsupare” och förfalskar medvetet verkligheten i konflikten.

Redaktionen
IDF spokperson

intressant

Annonser
Explore posts in the same categories: Frågor med svar

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: