Det palestinska glorifierandet av våldet fortgår – utmärkelse till massmördare

Denna vecka hedras terroristen Abbas Al-Sayid som planerade bombningen av Park Hotel i Natanya, där mer än 30 judar mördades och dussintals handikappades och skadades för livet då de hade satt sig till bords för att fira den judiska påsken våren 2002. Al-Sayid avtjänar 30 livstidsstraff för mord.

källa

Den palestinska myndighetens ordförande, Mahmoud Abbas, har eftertrycklingen förnekat alla påståenden om att PA skulle uppmana och uppvigla till våld och har till och med gått så långt att han hävdar att Israel, inte PA, är de som är de skyldiga. Men alltmedan han insisterar att hans regering inte förordar terrorism och våldshandlingar så fortsätter hans ministrar att belöna och prisa terrorister och deras anhöriga.

Denna vecka hedras terroristen Abbas Al-Sayid som planerade bombningen av Park Hotel i Natanya, där mer än 30 judar mördades och dussintals handikappades och skadades för livet, då de hade satt sig till bords för att fira den judiska påsken våren 2002. Al-Sayid avtjänar 30 livstidsstraff för mord.

PA-ministern för ‘Prisoners’ Affairs’, Issa Karake, besökte nyligen Al-Sayid’s familj och överlämnade en hedersplakett från PA. PA’s logga kan ses på bilden på plaketten i lokala arabiska media, likaså Al-Sayids namn.

Karakes besök rapporterades i tidningen Al-Hayat al-Jadida och på Fatah TV, vilket står att läsa om i artiklar översatta av organisationen Palestinian Media Watch.

PA-media rapporterar att Al-Sayid nu har hungerstrejkat i 21 dagar som en protest mot att han satts i isolering. “Karake varnade för graden av Al-Sayid’s försämring i hälsotillståndet som ett resultat av strejken. Han lade ansvaret för [Sayid’s] liv och hälsa på de israeliska myndigheterna och fängelseadministrationen och uppmanade till respons på kraven att avsluta hans isolering,” enligt Al-Hayat al-Jadida.

2010 konstaterades att graden av PA’s uppvigling till våld är i ökande som exempelvis barn-TV innehållande uppmaningar till våld mot Israel med målgrupper som israelisk-arabiska barn såväl som barn inom PA.

Säkerhetskabinettet i Israel beslutade i mitten av mars att uppföra ett index för att monitorera PA-uppviglingen.

intressant

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Frågor med svar

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: