Vad är skillnaden mellan Terrorist och terrorist?

I förrgår hörde vi att den amerikanska armén likviderade en eftersökt terrorist, Bin laden som var ledare för terrororganisationen Al Qaeda. Till och med säkerhetsrådet hyllade likvideringen.

Självklart att världen blir säkrare utan de extrema terrorister som bekämpa Israel och USA under det islamistiska budskapet. Jag har full förståelse för Amerikanska presidenten Obama som beordrade likvideringen

Nästan alla värdens stater och de flesta organisationer uttryckte sitt stöd för den amerikanska aktionen.

Men annan terrororganisation som styr GAZA, Hamas kallade Terroristen Bin Laden som martyr och hyllade honom som frihetskämpare.

Hamas som själv utöva terror dagligen med bl.a. att skjuta missiler mot israeliska gränsstäder med syfte att träffa civila.

Intressant i sammanhang att Israel använder samma metod som USA och eliminera terrorister som bor i Gaza.

Vad som är förvånad att omvärlden fördömer dessa aktioner. Vår utrikesminister Carl Bildt sagt att det inte är tillåtet enligt internationellt lag att likvidera terrorister. Israel bryter mot dessa lagar. Fråga är varför inte Carl protesterar mot USA:s likvidering av Bin Laden?

Vad är skillnaden mellan Bin Laden och schejk Ahmad Yassin som var chefideolog för Hamas och likviderades av Israel?

Båda två var islamistiska extremister som planerade och beordrade terror. Båda baserade sina aktioner på islamistiska budskap om Jihad. Bin Laden hade flera tusen människor på sitt samvete medan Yassin “bara” hade några hundra människor som han ansvarade för deras död. De stora skillnaderna är att Bin Laden mördades amerikanska medborgare de flesta av kristlig tro. Medan Yassin och Hamas mördar bara israeler och judar.

Är denna skillnad som gör att Bildt hyllar den ena likvidering av terrorist och fördömer den andra?

Oded Meiri


http://intressant.se/intressant

Explore posts in the same categories: Artiklar

Lämna en kommentar