Broderskapsrörelsen och Israel

Palestina-fråganPalestinierna önskar utplåna Israel som stat, vill helt krossa Israel. Detta är helt riktigt – och det är en målsättning vi bör stödja.
Citatet finns i tidningen Broderskap (nr 10, 1971) och författaren är Carl-Henrik Grenholm. Uttalandet står att läsa i boken Återkomsten – Antisemitism i Sverige efter 1945 skriven av Henrik Bachner.

Författarparet Sigbert Axelson och Carl-Henrik Grenholm hävdade i tidningen Broderskap och i rörelsens studiematerial att den judiska staten stred mot Bibelns profetior (studiebok, bild ovan t.h). Studiematerialet om Israel innehöll material där judarna gjordes ansvariga för Jesu korsfästelse. Guds förbund med det judiska folket ersattes då med ett nytt förbund. Och ingicks med de kristna. Judarna straffas av Gud med evigt utanförskap tills den dag de omvänder sig till kristendomen. Då men inte förr ska Israel återskapas. Och denna ersättningsteologi leder till det politiska fördömandet av en judisk stat som sådan.

Detta är Broderskapsrörelsens syn på Israel och dess folk. Det är också den grundsyn som delas av (s). Därför möter media Mona Sahlin på PLO/Fatahs och Hamas spelplaner.

KÄLLA: Broderskap (s) gullar med Hamas av Göran Skytte

Explore posts in the same categories: Organisationer, Politiken, Utbildningsorgan

Etiketter: , , , , ,

Responses are currently closed, but you can comment below, or link to this permanent URL from your own site.