Nu ska SSU hetsa till Israelhat i skolorna

SSU startar nu en kampanj i vilken man kommer att åka runt i svenska skolor och uppmana till bojkotter mot Israel och israeliska idrottsmän, med hjälp av bl.a. Hamaspropaganda.

När SSU-ombudsmannen Ingiberg Olafsson för knappt ett år sedan kallade Israel för en ”nazistisk regim” valde ungdomsförbundets ordförande Jytte Guteland att tiga: OK med antisemitism i SSU? | Öppet brev till Jytte Guteland, och EU:s definition av antisemitism.

Jytte Guteland tillträdde som SSU-bas efter att företrädaren, Anna Sjödin, dömts för allvarlig kränkning av rasistisk karaktär när hon kallat en dörrvakt för ”svartskalle”.

Några månader efter Gutelands tillträde skapade ungdomsförbundet rubriker igen, efter att ha smetat ned ett helt hotellrum i Bryssel med bajs, och låtit hotellstäderskorna torka upp.

SSU marscherar

Det är denna moraliskt upphöjda organisation och förbundsledning som nu ska starta en kampanj riktad till svenska skolungdomar, med en blandning av politisk propaganda, sport och bojkottskall. Parollen är ”Stoppa matchen! Befria Palestina!”. Logiken i programförklaringen är alltså att det bara skulle handla om vilja från Israels sida.

SSU, som i sin text inte nämner Hamas en enda gång, kommer däremot att delge skolungdomarna terrorgruppens ”statistik” över antalet döda i Gaza. Det spelar ingen roll att den redan motbevisats av Israel, med namnlistor och ID-nummer: minst 70 procent av de döda i Gaza var terrorister.

Högst upp på SSU:s hemsida återfinns en bild på en tennisboll som ser ut att, även den, ha doppats i bajs, innan man ser att det ska föreställa en bloddrypande tennisboll. Bilden pryds med ”försonande” slagord om vi och ”dom”:

SSU: Dom ska jävlar inte spela här!

Någon undrar kanske hur denna fråga blivit en prioritet för ett svenskt politiskt ungdomsförbund. SSU antyder att det bl.a. är alla deras israeliska ”vänner” som bett ungdomsförbundet agera:

Många SSUare har vänner både ibland israeler och palestinier och har fått rapporter från krigets Gaza.

Det vore ett hån mot den antirasistiska kampen om svenska skolor välkomnade en organisation som har så pass många allvarliga problem som SSU, för att hetsa till hat och indoktrinera barn och ungdomar med Hamaspropaganda.

DN, SvD, D, 2, 3, SvD, Syd, Ab, 2, 3, Hd, 2, 3, 4, Mp, N, 2, 3, 4, M, 2.

Läs också:
Gulan Avci om SSU och Davis Cup
Dick Erixon om bojkott mot Malmö
Kjellberg om Stockholm kontra Malmö
On Liberty om Davis Cup
Expressens sportblogg om Davis Cup i Stockholm
SvD:s PJ Anders Linder om Miljöpartiets diskriminering
I Gilboas svala skugga om Malmö
Pudding om de som hatar idrott
MXp om Malmö
Hans Engnell om bojkotter
Gunnar Hökmark om sport för hat eller försoning
Dagens Ilska om Malmö, 2
Ökenvandring om Hamas och Helle Klein
LEL om Reepalus hyckleri
Anders Tilly om tennisskandalen
Jan Kallberg om extremvänstern
Newsmill: ”Våld och hot premieras”
Newsmill: ”Malmö spär på hatet mot muslimer och judar”
Tidningen Forward: ”Mellanösternkonflikt utspelas på Sveriges gator”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Explore posts in the same categories: Look who is talking, Organisationer, Politiken, Utbildningsorgan

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: